Hoe maak ik een container aan?

Geüpdatet 4 months ago door Ruben Hiemstra

Je kan een container aanmaken in een nieuw project of in een bestaand project. In dit artikel leg ik uit hoe je een container aanmaakt in een bestaande deployment.

Klik hier als je wil weten wat een project is

Klik hier als je wil weten hoe je een container aanmaakt in een nieuw project.

Als je nog niet bent ingelogd op het dashboard, log dan hier in.  Klik vervolgens boven op "Applications" en kies het project waarin de container moet komen, klik op "Manage" om het project te openen. Je krijgt nu een scherm met een overzicht van je containers in dit project, als voorbeeld gebruik ik een project met:

1 WordPress container
1 Database container
1 phpMyAdmin container

Om een container aan te maken klik je rechtsboven op "New App". Vervolgens krijg je een scherm waar je een applicatie kunt kiezen. In dit voorbeeld maak ik een extra Wordpress container aan, standaard kiest hij er ook een Database container bij. Deze kan je uitvinken, omdat het voordeel is dat deze Wordpress container communiceert met de database container in dit project. Je kan natuurlijk ook een aparte database container aanmaken, dan laat je hem aangevinkt. In dit voorbeeld ga ik gebruik maken van de database container die al in het project zit. Klik daarna op "Continue"

Vervolgens krijg je een scherm waarin je kan kiezen welke container je hiervoor wilt gebruikt. Ik gebruik in dit voorbeeld een S container. Klik daarna op "Continue"

Hierna kom je in het overzicht van je bestelling. Klik hier op "Submit" en je container wordt aangemaakt.

Hierna ga je terug naar je deployment. Je ziet hier nu dat de container blauw is en wordt aangemaakt. Zodra hij groen is is hij aangemaakt en kan je hem gebruiken. Er wordt automatisch een Database aangemaakt in de database container.