Hoe importeer en exporteer ik een MySQL database?

Geüpdatet 4 months ago door Ruben Hiemstra

Om een import of export te doen van een database heb je een phpMyAdmin installatie nodig. Hier lees je hoe je deze aanmaakt. Als eerst moet je ingelogd zijn op het dashboard. Klik hier om in te loggen op het dashboard.

Navigeer naar "Applications" en klik vervolgens op "Manage" van het project waar de database in zit. Klik dan op de phpMyAdmin container.

Rechts zie je de inloggegevens staan van de phpMyAdmin portal, kopieer deze.

Klik rechtsboven op de App URL. Nu opent zicht phpMyAdmin, log hier in met de gegevens die je net hebt gekopieerd.

Nadat je bent ingelogd klik je links op 1 van de databases die je wil exporteren of importeren. In dit voorbeeld gebruik ik: romantochodgkin239.

Exporteren

Om te exporteren klik je boven op "Exporteren" en daarna op "Start". Nu maakt hij een export en maakt hij een .sql bestand aan. Deze download hij.

Importeren

Om te importeren klik je boven op "Importeren". Vervolgens klik je op "Bestand kiezen" en zoek je het export bestand op. Nadat je deze hebt gekozen scroll je naar onder en klik je op "Starten"

Nadat de import klaar is krijg je het volgende scherm te zien, de import is nu klaar.