Hoe kan ik uitlezen wat er op mijn container gebeurt is?

Geüpdatet 2 months ago door Ruben Hiemstra

Stel je voor; je WordPress website die je op een container hebt draaien gaat plotseling offline. Of je weet niet zeker meer wanneer je je container hebt vergroot of geschaald. Dan wil je uiteraard kunnen lezen wat er allemaal gebeurt is. De Container en Event logs kunnen je hierbij helpen.

Om hier te komen ga je naar "Applications", en klik je onder het project waarin de desbetreffende container wilt zien. Vervolgens klik je rechts naast de knoppen "RESIZE" en "SCALE" op het tandwieltje. Vervolgens kun je kiezen uit Container logs en Event logs. Hieronder een screenshot met een klein verhaaltje over de desbetreffende functies:

Container Logs

In de container logs kun je in een Command Line-achtige interface lezen wat voor processen je container allemaal aan het verwerken is en eventueel de daarbij behorende foutmeldingen.

Event Logs

In de Event Logs kun je precies lezen wat voor aanpassing er is gedaan, en door wie. Hierin staat wat er gebeurt is, het tijdstip en door wie het gedaan is.